• Masaj Erotic Cluj
  • Deplasari la hotel Escorte Cluj
  • Show Erotic

Ochii Tai si Atractia Emotionala

Un studiu recent publicat de Live Science, arata ca atractia emotionala poate fi determinata prin dilatarea pupilei. Atunci cand o persoana este incantata la vederea unor imagini erotice, pupilele se dilata intr-o reactie inconstienta a organismului nostru. Este raspunsul la stimuli incitanti sau interesanti pe care sistemul nervos ce controleaza actiunile involuntare - cum ar fi pulsul - il da, primul fiind accelerarea respiratiei.
Psihologul Ritch Savin-Williams si colegul sau Gerulf Rieger, de la Universitatea Cornell, au solicitat ajutorul a 165 de barbati si 160 de femei cu atractii emotionale variate. Acesti voluntari au trebuit sa vizioneze clipuri video cu imagini erotice numai cu barbati si/sau numai cu femei si scene cu peisaje neutre.

O camera video a urmarit ochii voluntarilor si a masurat si cele mai mici schimbari in dimensiunea pupilei. In acelasi timp, persoanele participante la experiment informau cercetatorii despre sentimentele lor cu privire la starea de excitare.

La barbati, heterosexualii clari raspund la imaginile sexuale ale femeilor, barbatii gay raspund la imaginile sexuale ale barbatilor si barbati bisexuali raspund atat la femei cat si la barbati.

Cu toate acestea, la femei lucrurile nu sunt atat de clare, deoarece participantele au ca raspuns aceleasi reactii la imagini erotice, indifierent de orientarea lor emotionala. Din acest motiv, sexologii, care nu stiu de ce se intampla acest lucru, au decis sa studieze in profunzime acest model.

Metoda ar putea fi folosita si pentru a ajuta persoanele care sunt confuze cu privire la propria lor orientare emotionala, evitandu-se in acest fel starile de depresie ce ii insotesc de multe ori toata viata.